terug
Zo kan tekentherapie gaan
Kijk hier

Wanneer komen mensen in therapie?
Als ze ergens mee zitten, waar ze niet zelf uitkomen. Dat kan iets zijn op emotioneel gebied, zoals angsten, verdriet of woede.
Iemand kan ook last hebben van gedachten, die
een prettig leven in de weg staan.
Zoals: ‘ik ben niets waard’, of ‘ik kan het nooit goed doen’.
Bij lichamelijke kwalen die als psychosomatisch
beoordeeld zijn, kan deze therapie inzicht geven
in het ontstaan ervan en op die manier vaak
verlichting opleveren. Ook kun je naar een tekentherapeut gaan als een relatie niet goed loopt of als je wilt weten wat er de oorzaak van is dat je altijd in een zelfde soort situatie terecht komt. Therapie kan ook verhelderend zijn bij zingevingsvragen: ‘Wat wil ik met mijn leven of wat is het doel ervan?’
 

Therapeutisch traject
Als iemand voor tekentherapie bij mij komt, houd ik altijd eerst een intakeconsult. Daarin kunnen we kennis maken en wordt uitgebreid besproken, waar jij aan wilt werken. Eventueel komt een onderliggend probleem al aan de oppervlakte. Ook wil ik graag iets weten over de levensgeschiedenis van jou. Als cliënt heb je ongetwijfeld nog vragen aan mij. Samen krijgen we dan een indruk of deze vorm van therapie geschikt is voor jou als persoon en er vertrouwen in elkaar is, om het therapeutische proces aan te gaan.
Daarna beslist de cliënt zelf of er een afspraak gemaakt wordt voor de daadwerkelijke therapie.
Bij elke sessie krijg je een tekenopdracht. Die opdracht is altijd afgestemd op waar je op dat moment aan wilt werken. Tijdens het tekenen ontdekken de mensen zelf vaak al van alles, zoals: “als ik met mijn handen in mijn zakken blijf staan, zoals ik nu getekend heb, verandert er nooit iets”. Als de tekening klaar is, gaan we samen bespreken wat er nog meer te zien valt op het papier en wat dat zegt over de desbetreffende persoon. Ook is in de tekening te zien waar de zwakke plekken liggen van de persoon en waar zijn kracht en talenten. Ook wat  nodig is om tot ontplooiing te komen. Dat noemen we counselen.
Na dit counselen wordt er vaak nog weer van alles toegevoegd of veranderd in de tekening. Net zolang tot cliënt en therapeut beiden tevreden zijn.
De tekening
gaat na afloop met je mee naar huis,
zodat je er nog eens naar kunt kijken of hem
ergens ophangen, om eraan herinnerd te worden
wat er in de therapie ook alweer gebeurd en
besproken is. Het geeft je steun in je nieuwe manier
van leven.
Prettige bijkomstigheid van tekentherapie is dat ongemerkt ook je creatieve vermogens gestimuleerd en ontwikkeld worden.
Angst werkt vernauwend  en creativiteit verruimend!

De tekentherapeut
Een tekentherapeut heeft een beroepsgeheim. Angela is aangesloten bij de Vereniging Tekentaal. Dit is de beroepsvereniging voor tekentherapeuten. Deze waakt over de deskundigheid van haar leden. Cliënten kunnen er ook terecht met vragen en eventuele klachten, als ze er samen met hun therapeut niet uitkomen. Meer informatie hierover site vinden op: www.tekentaal.nl

Tekentherapeuten kunnen zowel individueel met mensen werken als in groepsverband. Zij kunnen ingezet worden op allerlei terreinen in de maatschappelijke hulpverlening: bij zorginstellingen, binnen scholen, bij mensen in een terminale fase en hun familie, enzovoort. Zelfs bij blinde mensen kan deze therapie verassende resultaten opleveren.

Combinatie
Tekentherapie kan bij mij ook in combinatie met Reďncarnatietherapie gevolgd worden. Deze twee vormen van therapie vullen elkaar goed aan.

multherapie.nl
Hulp bij BDE
Reiki / Massage
Wie zijn Angela en Henk Mul
Info over de therapiepraktijk
Workshops
Media /Links
Contact met ons opnemen
De kringloop van het leven in beelden
Wanneer begint een leven en wanneer eindigt het?  Heeft het leven wel een begin en een einde?
logo: Angela en Henk Mul Therapielogo: Angela en Henk Mul Therapie
test
naar boven
logo: Angela en Henk Mul Therapielogo: Angela en Henk Mul Therapie